Στοιχεία Επικοινωνίας
26510 28029, 22109 | ekinigom@gmail.com

Δελτίο Τύπου 23-10-2019

Άμεση και καθοριστική ήταν η επέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κατά τις καθημερινές περιπολίες των Θηροφυλάκων στα όρια ευθύνης και αρμοδιότητάς τους σε διάφορες περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες.

Δύο περιστατικά απασχόλησαν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου από τις αρχές του μήνα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση στην περιοχή «Θολή» της ΤΚ Σαμψούντας Πρέβεζας, μετά από επισταμένη επιτήρηση εντοπίστηκε ένα άτομο να εξέρχεται του βάλτου, έχοντας ασκήσει θήρα σε επιτρεπόμενη ζώνη.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο είχε θηρεύσει μεγαλύτερο αριθμό παπιών (20) από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο (12), ενώ διαπιστώθηκε παράλληλα, ότι χρησιμοποιούσε μολύβδινα σκάγια και όχι ατσάλινα, όπως υποχρεούται.

Σε μία δεύτερη περίπτωση στην περιοχή «Πλαματερό» στην ΤΚ Κομμένου Άρτας, εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί θήρα εντός μη επιτρεπόμενης ζώνης και να έχει στην κατοχή του ομοιώματα πτηνών (πλάνα), η χρήση των οποίων απαγορεύεται.

Στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες

της Ε’ ΚΟΗ κατά τους διενεργούμενους ελέγχους και τις περιπολίες

του τελευταίου διαστήματος παρενέβησαν στις ακόλουθες περιπτώσεις.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου θήρας για τα τριχωτά θηράματα, σε αγροτική περιοχή της ΤΚ Πετσαλίου του Δ. Ζίτσας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα άτομο, που ασκούσε θήρα αγριόχοιρου, νυχτερινές ώρες.

Το άτομο είχε στην κατοχή του ένα κυνηγετικό όπλο, έτοιμο προς χρήση, στην κάνη του οποίου είχε προσαρμόσει και έναν προβολέα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την άσκηση θήρας νυχτερινές ώρες και σε περίοδο που η θήρα δεν επιτρέπεται.

Τέλος, στην περιοχή του Αγίου Μηνά του Δ. Ζαγορίου μετά από έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε ένα άτομο να έχει θηρεύσει έξι (6) τσίχλες και ένα (1) κοτσύφι, χρησιμοποιώντας ένα παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, το οποίο χωρούσε επτά (7) φυσίγγια.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς κάθε επίδοξο λαθροθήρα και προς όποιον κινείται εκτός των ορίων της νομιμότητας, ότι θα συνεχίσουν να βρίσκουν απέναντί τους την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, κυρίως όμως τα χιλιάδες μέλη της κυνηγετικής οικογένειας, που ασκούν τη θήρα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ιωάννινα 23/10/2019

Δελτίο Τύπου 31-01-2019

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ημεδαπού, που εντοπίστηκε να ασκεί θήρα σε απαγορευμένη περιοχή στην Τ.Κ Στρογγυλής στον Αμβρακικό κόλπο, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων και περιπολιών, το κλιμάκιο της Θηροφυλακής βρέθηκε στην περιοχή απαγόρευσης της θήρας, όπου εντόπισε το άτομο, να ασκεί θήρα.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο, είχε θηρεύσει 18 παπιά, τα έξι (6) εκ των οποίων ανήκουν στην κατηγορία των προστατευόμενων και απαγορευμένων για θήρευση.

Το σύνολο των θηραμάτων κατασχέθηκε, ενώ ο δράστης αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό όπλο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για το σύνολο των παραπάνω αδικημάτων.

Η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον υγρότοπο του Αμβρακικού, όπως και σε αυτόν της Σαγιάδας, είναι καθημερινή και το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με την παράλληλη ενίσχυση και των μέσων που αναμένεται να αποκτηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης προτεινόμενων δράσεων απόκτησης μικρών και ευέλικτων σκαφών (χόβερκραφτ), κατάλληλων για την κίνηση στους υγρότοπους.

Ιωάννινα 31/01/2019

View the embedded image gallery online at:
http://ekoe.gr/index.php/nea/deltia-tipou#sigProId93c245301f

Δελτίο Τύπου 12-11-2018

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών της κυνηγετικής οικογένειας της περιοχής, εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον αδόκητο και άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, στη διάρκεια της αγαπημένης του δραστηριότητας, στο κυνήγι αγριόχοιρου.

Διαβάστε Περισσότερα

Δελτίο Τύπου 18-10-2018

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου γνωστοποιεί ότι την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ (4515Β και 4516Β αντίστοιχα) οι αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκη, που καθορίζουν το πλαίσιο άσκησης της θήρας στον υγρότοπο της Σαγιάδας.

Με την πρώτη απόφαση ανακαλείται η Δασική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας που επέβαλε η ΚΥΑ 36427/23-3-2009, με θέμα τον χαρακτηρισμό των χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών των Στενών και Εκβολών του ποταμού Καλαμά, η οποία κατέπεσε στο ΣτΕ.

Με την δεύτερη απόφαση ορίζεται η περιοχή απαγόρευσης της θήρας σε έκταση εμβαδού 1371 στρεμμάτων, στην οποία απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων για πέντε (5) έτη. Η περιοχή απαγόρευσης βρίσκεται στη θέση «Βάλτος – Μασκλυνίτσα» της κτηματικής περιφέρειας Σαγιάδας του Δήμου Φιλιατών της Π.Ε Θεσπρωτίας.

Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή πλην της οριζόμενης ως περιοχή απαγόρευσης της θήρας, επιτρέπεται η κυνηγετική δραστηριότητα σύμφωνα με όσα ορίζει η ετήσια Ρυθμιστική Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τα οποία αναφέρονται στην άσκηση θήρας σε υγροτόπους (περίοδος άσκησης θήρας, θηρεύσιμα και μη είδη, μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων ανά έξοδο και ανά κυνηγό, απαγόρευση χρήσης πλωτών μέσων, απαγόρευση χρήσης μολύβδινων σκαγιών κ.λπ).

Πρόκειται για μία εξέλιξη που ικανοποιεί πλήρως την κυνηγετική οικογένεια, αλλά και μια δικαίωση της προσπάθειας των διοικήσεων της Ε’ ΚΟΗ και της ΚΣΕ μετά από έναν πολυετή δικαστικό αγώνα.

Παράλληλα, έρχεται να συμπληρώσει την απόφαση άρσης της καθολικής απαγόρευσης και το μοντέλο που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στον Αμβρακικό, με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της λαθροθηρίας και της λαθραλιείας, όπως και στην προστασία των θηραματικών πληθυσμών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι όμως παράλληλα και μία απόφαση, που δημιουργεί επιπρόσθετες υποχρεώσεις και ευθύνες στο σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, ώστε η άσκηση θήρας να αποδειχθεί στην πράξη επωφελής πάνω απ’ όλα για το φυσικό περιβάλλον και την αειφορία των θηρεύσιμων και μη ειδών.

Όπως έγινε και στην περίπτωση του Αμβρακικού, έτσι και στην περίπτωση της Σαγιάδας, η Ε’ ΚΟΗ θα διαθέσει επιπρόσθετο προσωπικό Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αλλά και υλικοτεχνικών μέσων αυτής, ώστε η απόφαση να εφαρμοστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απομονώνοντας όσους τυχόν δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία της, για το σύνολο της επικράτειας και όχι μόνο για την περιοχή.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς το σύνολο των φορέων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ανταποκρίθηκαν και συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή για τη Σαγιάδα, όπως έγινε και με το «άνοιγμα» του Αμβρακικού.

Ξεχωριστή αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκη, που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ομοσπονδίας, κατανοώντας απόλυτα τις τεκμηριωμένες θέσεις μας.

Τοπικό Σχέδιο Δράσης και φύλαξη

Σύμφωνα με την απόφαση η Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας θα μεριμνήσει σε συνεργασία με τον οικείο Φορέα Διαχείρισης και την Ε’ ΚΟΗ προκειμένου:

  1. Να εκδοθεί μέχρι 31-10-2018 «Τοπικό σχέδιο Δράσης» για την πάταξη της λαθροθηρίας.
  2. Να ασκούνται συστηματικοί έλεγχοι από τους δασικούς υπαλλήλους και τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων για την παράνομη χρήση μολύβδινων σκαγιών εντός των ορίων του υγροτόπου.

Η απόφαση ισχύει από την δημοσίευσή της και λήγει στις 31-7-2022.

Η δε τήρησή της ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, Αστυνομίας, στους Δημοτικούς Υπαλλήλους, στους Κυνηγετικούς Συλλόγους Π.Ε. Θεσπρωτίας, Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

Ιωάννινα 18/10/2018

Δελτίο Τύπου 17-10-2018

Για μία σειρά παραβάσεων του νόμου περί θήρας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, να ασκεί θήρα σε μη επιτρεπόμενη ώρα.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, το βράδυ της Δευτέρας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με τη συνδρομή και του Κυνηγετικού Συλλόγου Καναλακίου πραγματοποίησε περιπολία σε αγροτική περιοχή στην ΤΚ Θέμελου του Δήμου Πάργας.

Λίγο μετά τις 02.00 τα μεσάνυχτα, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες σταμάτησαν για έλεγχο ένας ημεδαπό, που προηγουμένως είχε θηρεύσει δύο αγριόχοιρους, τους οποίους μετέφερε σε κοντινό σημείο.

Σε βάρος του ατόμου που δε διέθετε άδεια θήρας, ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της άσκησης θήρας τη νύχτα, ενώ κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια που είχε μαζί του, όπως και τα δύο νεκρά ζώα.

Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι έλεγχοι και οι περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι αδιάλειπτοι και θα συνεχιστούν για την αποτροπή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς που εκθέτει την κυνηγετική οικογένεια και αντίκειται στους κανόνες άσκησης θήρας.

Ιωάννινα 17/10/2018

Δελτίο Τύπου 25-09-2018

Η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία, διαδικασία, για την άσκηση θήρας τη νύχτα, ακολουθήθηκε σε βάρος δύο ατόμων, που συνελήφθησαν από κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, σε περιοχές της ΠΕ Άρτας.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, νυχτερινές ώρες στη θέση «Αγριόκρανα» της ΤΚ Άνω Πέτρας του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που πραγματοποιούσαν ελέγχους στην περιοχή, σταμάτησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ και εντόπισαν στο κάθισμα του συνοδηγού ένα δίκαννο, δεμένο και εκτός θήκης και έξι (6) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κατάλληλων για την θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Λίγες ώρες αργότερα, κοντά στα μεσάνυχτα, στη θέση «Φτερούλα» της ΤΚ Βελεντζικού του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων σταμάτησε για έλεγχο ένα Ι.Χ, ο οδηγός του οποίου μόλις αντιλήφθηκε τον έλεγχο, άδειασε από τα φυσίγγια, το όπλο που είχε στο όχημα.

Εντοπίστηκαν δύο (2) φυσίγγια δίπλα στο κυνηγετικό όπλο και άλλα τρία (3) εντός της καμπίνας του οχήματος, κατάλληλα για την θήρα τριχωτών θηραμάτων.

Και στις δύο περιπτώσεις κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια, οι άδειες κατοχής και οι άδειες θήρας, όπως και τα Ι.Χ και σε βάρος των δύο ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για την παράνομη άσκηση θήρας, σε μη επιτρεπόμενη ώρα.

Ιωάννινα 25/09/2018

Δελτίο Τύπου 03-09-2018

Στην επ' αυτοφώρω σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε' ΚΟΗ με την κατηγορία της παράνομης άσκησης θήρας. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ακούγονται πυροβολισμοί, τις νυχτερινές ώρες της 28ης Αυγούστου, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κινήθηκαν σε αγροτική περιοχή μεταξύ Πέρδικας και Σκλίβανης του Δ. Δωδώνης. Μετά από παρακολούθηση εντόπισαν έναν ημεδαπό να κινείται στην αγροτική περιοχή έχοντας μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο. Σε βάρος του ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη άσκηση θήρας τις νυχτερινές ώρες, ενώ το όπλο κατασχέθηκε.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας περιόδου θήρας και για τα τριχωτά θηράματα, η Ε' ΚΟΗ καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές συμπεριφορές που προσβάλλουν την κυνηγετική οικογένεια, πολύ δε περισσότερο όταν από αυτές τις συμπεριφορές πλήττεται η πανίδα της περιοχής.

Ιωάννινα 03/09/2018

Δελτίο Τύπου 16-01-2018

Το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες προς το Δήμο Ιωαννιτών και τη Δημοτική Αρχή, που διέθεσε για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας δύο ειδικές συσκευές αναγνώρισης (scanner) του κωδικού αριθμού που είναι μοναδικός για κάθε σκύλο.

Η Ε’ ΚΟΗ είναι από τις πρώτες οργανώσεις και τους πρώτους φορείς γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα, που εδώ και δύο χρόνια έχει προχωρήσει, με δικές της δαπάνες, στην προμήθεια ειδικών συσκευών, τις οποίες χρησιμοποιούν για τον ηλεκτρονικό έλεγχο και την ταυτοποίηση των κωδικών των κυνηγετικών σκύλων, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες.

Η κυνηγετική οικογένεια σχεδόν στο σύνολό της ανταποκρίθηκε με θέρμη από την πρώτη στιγμή στην ανάγκη τοποθέτησης του ειδικού ηλεκτρονικού τσιπ στους κυνηγετικούς σκύλους.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ιωαννιτών, δεν υπάρχουν κυνηγετικοί σκύλοι.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή επίσης διενεργεί τακτικούς ελέγχους για τον εντοπισμό σκύλων, που τυχόν δε φέρουν ηλεκτρονική ταυτοποίηση.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ επιθυμεί ωστόσο να εκφράσει τον προβληματισμό της γιατί μέχρι σήμερα, παρά τις τεράστιες διαστάσεις που έχει προσλάβει το πρόβλημα με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, οι επίσημοι φορείς που εκπροσωπούν τους εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγούς της χώρας, δεν έχουν προσκληθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στον διάλογο για τη μελλοντική διαχείριση του ζητήματος.

Υπενθυμίζει μάλιστα και τη σχετική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου πριν από μερικούς μήνες, από την πόλη των Ιωαννίνων, διά στόματος του Αναπλ. Υπουργού κ. Τσιρώνη, ότι το νομοσχέδιο που θα έλυνε τα διαχρονικά αυτά προβλήματα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης και θα έχει κατατεθεί προς ψήφιση εντός του 2017, κάτι που δεν έγινε και δεν έχει γίνει ούτε μέχρι σήμερα.

Τέλος, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ διαμηνύει, ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός και πρωτοπόρος σε οποιαδήποτε προσπάθεια σχετίζεται με την προστασία και διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, εκφράζοντας την ευχή, το ίδιο να πράξουν και άλλοι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Ιωάννινα 16/01/2018

Δελτίο Τύπου 23-10-2017

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν αντίστοιχα τη Δευτέρα και την Τρίτη οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ στην περιοχή της Άρτας.

Στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας στη θέση «Παλιούρα» Συκιών του Δήμου Νικολάου Σκουφά, κλιμάκιο Θηροφυλάκων κατά τη διενέργεια περιπολίας εντόπισε δύο άτομα να ασκούν κυνήγι πτερωτών θηραμάτων (τσίχλες), κάνοντας χρήση ηχομιμητικής συσκευής.

Οι Θηροφύλακες δήλωσαν την ταυτότητά τους στα δύο άτομα, τα οποία όμως τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας στο σημείο τη συσκευή, ένα μαχαίρι, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και εννέα (9) τσίχλες τις οποίες είχαν θηρεύσει.

Σε έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε ένα Ι.Χ αγροτικό όχημα, στο οποίο μετά την πάροδο μερικών ωρών εμφανίστηκε το ένα από τα δύο άτομα, το οποίο αναγνωρίστηκε από τους Θηροφύλακες και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Στη δεύτερη περίπτωση, μία ημέρα μετά, το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, κλιμάκιο Θηροφυλάκων εντόπισε στη θέση «Πρόχωμα» στο Νεοχωράκι του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ένα άτομο, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, να επισκευάζει και να επιτηρεί παγίδες (θηλιές) για αγριόχοιρους.

Συνολικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 14 αυτοσχέδιες θηλιές, και ένα κυνηγετικό όπλο, που ήταν παραποιημένο, ενώ το άτομο συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

View the embedded image gallery online at:
http://ekoe.gr/index.php/nea/deltia-tipou#sigProIdb4f263787a

Δελτίο Τύπου 16-10-2017

Η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία, αυτόφωρη διαδικασία κινήθηκε από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στην Άρτα, σε βάρος δύο ατόμων, που συνελήφθησαν να ασκούν θήρα εκτός των προβλεπόμενων. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου στην περιοχή «Ζυγός» του Δήμου Νικολάου Σκουφά, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που διενεργούσε ελέγχους, εντόπισε ένα Ι.Χ αγροτικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός και ένα ακόμη άτομο στην καρότσα.

Το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα, μόλις αντιλήφθηκε τους Θηροφύλακες, πέταξε εκτός δρόμου, το όπλο που είχε στα χέρια του.

Στον έλεγχο που ακολούθησε από τους Θηροφύλακες στο σημείο εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο, γεμάτο με φυσίγγια για κυνήγι αγριόχοιρου (μπάλες), το οποίο ήταν εκτός θήκης, ενώ ήταν και παραποιημένο. Τόσο το άτομο που βρισκόταν στην καρότσα του οχήματος, όσο και ο οδηγός του Ι.Χ συνελήφθησαν ο μεν πρώτος με την κατηγορία της παράνομης άσκησης θήρας, ο δε δεύτερος με την κατηγορία της συνέργειας. Αμφότεροι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, που όρισε τακτική δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους.

View the embedded image gallery online at:
http://ekoe.gr/index.php/nea/deltia-tipou#sigProId9f9ecd5659