ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02/11/2022

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου που έκανε χρήση ηχομιμητικής συσκευής κατά τη διάρκεια άσκησης θήρας πτερωτών θηραμάτων, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Το περιστατικό σημειώθηκε στη θέση «Κάμπος» της Τ.Κ Καμαρίνας του Δήμου Πρέβεζας. Κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διενέργεια περιπολίας και κατά τις πρωινές ώρες, εντόπισε ένα άτομο να βρίσκεται στον κυνηγότοπο, κάνοντας χρήση της εν λόγω συσκευής, η οποία βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από τον ίδιο. Η ηχομιμητική συσκευή, η χρήση της οποίας απαγορεύεται, κατασχέθηκε και σε βάρος του ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση αυτής.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό των τελευταίων ημερών, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν περιέλθει σε γνώση της υπηρεσίας, εντόπισε σε αγροτική περιοχή στην Τ.Κ Κλειδωνιάς του Δήμου Κόνιτσας, ένα νεκρό αγριόχοιρο που είχε παγιδευτεί σε συρμάτινη θηλιά, που είχε τοποθετηθεί από άγνωστο άτομο.

Το σημείο τέθηκε υπό παρακολούθηση, όμως δεν εμφανίστηκε κανείς για να ελέγξει την παγίδα. Το νεκρό ζώο διαπιστώθηκε πως ήταν ακατάλληλο για βρώση και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία υγειονομικής ταφής. Με τη συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας έγινε έλεγχος στην ευρύτερη περιοχή και εντοπίστηκαν συνολικά περίπου είκοσι (20) συρμάτινες θηλιές παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων, οι οποίες και καταστράφηκαν.

Τέλος, κατά τη διάρκεια περιπολίας και ελέγχου από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στην περιοχή της Μπαλντούμας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε ένα άτομο να ασκεί θήρα, χωρίς όμως να διαθέτει άδεια θήρας.

Ιωάννινα 02/11/2022

Τελευταία Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/11/2022

Συνεχής και αδιάλειπτη είναι η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02/11/2022

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου που έκανε χρήση ηχομιμητικής συσκευής κατά τη διάρκεια άσκησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/08/2022

Τρία άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ, να ασκούν