Ένα άτομο που ασκούσε παράνομη θήρα συνελήφθη στην περιοχή «Καραβοστάσι» στην ΤΚ Πέρδικας του Δ. Ηγουμενίτσας από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε νυχτερινές ώρες, όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή ένα άτομο, να ασκεί θήρα (καρτέρι) τριχωτών θηραμάτων, χρησιμοποιώντας ένα παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, με πέντε φυσίγγια, στην κάνη του οποίου είχε προσαρμόσει ένα σκοπευτικό laser και έναν φακό.

Το όπλο, τα φυσίγγια, το laser και ο φακός κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του ατόμου υποβλήθηκε μήνυση για την άσκηση παράνομης θήρας εκτός κυνηγετικής περιόδου και κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς επίσης και για τη χρήση παραποιημένου όπλου και παράνομων μέσων.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό των τελευταίων ημερών επίσης στην ΠΕ Θεσπρωτίας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισε σε αγροτική περιοχή στην ΤΚ «Αετός» του Δ. Φιλιατών, ένα σιδερένιο κλουβί παγίδευσης τριχωτών θηραμάτων. Το σημείο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση για αρκετές ημέρες ώστε να εντοπιστεί ο δράστης, κάτι όμως που δεν έγινε και έτσι οι Θηροφύλακες προχώρησαν στην κατάσχεση του κλουβιού και στην απομάκρυνσή του από το χώρο.

Ιωάννινα 03/08/2021

Δελτίο Τύπου 24/01/2022

Συνεχείς, εντατικοί και αποτελεσματικοί είναι οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

Δελτίο Τύπου 12/01/2022