Δελτίο Τύπου 05/02/2021

Ενεργό και διαρκές παραμένει το έργο της θηροφύλαξης, από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, για την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος από φαινόμενα λαθροθηρίας.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου παρενέβη σε τρία διαδοχικά περιστατικά, βεβαιώνοντας παραβάσεις σχετικές με την άσκηση της θήρας και τα νόμιμα έγγραφα που οφείλει να έχει μαζί του κάθε κυνηγός.

Πριν από λίγες ημέρες, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες εντόπισε και συνέλαβε ένα άτομο στη θέση «Κουπάκια» της ΤΚ Σιστρουνίου του Δ. Δωδώνης,

να ασκεί παράνομη θήρα (καρτέρι μπεκάτσας).

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι ο συλληφθείς δεν είχε άδεια θήρας σε ισχύ και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Στην ίδια περιοχή κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με τη συνδρομή και του θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, έκανε σήμα στάσης για έλεγχο σε ένα άτομο, το οποίο αρνήθηκε να συμμορφωθεί. Σε βάρος του σχηματίστηκε επίσης δικογραφία για τα αδικήματα της άρνησης ελέγχου και της απείθειας.

Τέλος, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ενημερώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, ότι σε έλεγχο της ΟΠΚΕ στην περιοχή του Περάματος του Δ. Ιωαννιτών, βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε δύο άτομα, γιατί είχαν μετακινηθεί για να ασκήσουν θήρα.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, κατά τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε, διαπίστωσε, ότι ο ένας εκ των δύο στερούνταν άδειας θήρας σε ισχύ και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Ιωάννινα 05/02/2021

Δελτίο Τύπου 12/02/2015

Η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία ακολουθήθηκε από την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στην περίπτωση

Απόψεις για τη Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’»