ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/12/2022

Η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία διαδικασία, με την υποβολή μηνύσεων και τον σχηματισμό δικογραφίας, για παραβάσεις του Νόμου περί θήρας, ακολουθείται από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ σε βάρος έξι ατόμων που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τις προηγούμενες ημέρες να ασκούν παράνομη θήρα. Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά από σχετικές πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της υπηρεσίας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ βρέθηκε στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Ανατολικών Τζουμέρκων στην Τ.Κ Θεοδώριανων του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων στην ΠΕ Άρτας.

Η περιοχή τέθηκε υπό παρακολούθηση και στη διάρκεια αυτής, ακούστηκαν πυροβολισμοί εντός του Καταφυγίου. Σε έλεγχο που έγινε στη συνέχεια, εντοπίστηκαν δύο άτομα να ασκούν θήρα εντός των ορίων του Καταφυγίου. Τα δύο άτομα αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους και κατασχέθηκαν οι άδειες θήρας και τα φυσίγγια που έφεραν μαζί τους.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ κατά τη διενέργεια περιπολίας εντόπισε σε περιοχή της Τ.Κ Πετσαλίου του Δ. Ζίτσας της ΠΕ Ιωαννίνων, τρία άτομα να ασκούν παράνομη θήρα (καρτέρι) μπεκάτσας, πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις μπεκάτσες που είχαν θηρεύσει οι προαναφερθέντες, ενώ επίσης κατασχέθηκαν τα όπλα και οι άδειες θήρας.

Τέλος, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ κατά τη διενέργεια περιπολίας εντόπισε σε περιοχή της Τ.Κ Ζίτσας του Δ. Ζίτσας της ΠΕ Ιωαννίνων, ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα (καρτέρι) μπεκάτσας, πέραν της μισής ώρας μετά τη δύση του ηλίου. Κατασχέθηκε το όπλο και η άδεια θήρας.

Ιωάννινα 14/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/12/2022

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η ελληνική Πολιτεία, μέσω του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος