Δελτίο Τύπου 18/02/2021

Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και ο παγετός που ακολούθησε τις εκτεταμένες χιονοπτώσεις στην Ήπειρο δυσκόλεψε τις συνθήκες αναζήτησης τροφής για την πανίδα της περιοχής. Με γνώμονα πάντα το σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον και λαμβάνοντας υπόψιν τη δυσκολία στην εξεύρεση τροφής, λόγω των καιρικών συνθηκών, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου αποφάσισε την ανάληψη δράσης, για τη ρίψη τροφής για την πανίδα σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, περιμετρικά της λίμνης Παμβώτιδας, αλλά και στους ορεινούς όγκους.

Η δράση αυτή έγινε στις αρχές της εβδομάδας από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ, παρουσία του Αντιπροέδρου του ΔΣ Παναγ. Σκαμαντζούρα και του Γεν. Γραμματέα του ΔΣ Πέτρου Τζουμάκα.

Αντίστοιχες δράσεις και πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και το επόμενοι διάστημα, όπου παρίσταται ανάγκη.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ απευθύνει κάλεσμα στην κυνηγετική οικογένεια, αλλά και στο σύνολο των πολιτών, σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες για όλα τα είδη της πανίδας, να βοηθήσουν με αντίστοιχο τρόπο, όπου αυτό είναι εφικτό και με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Εκφράζει τέλος θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους που για μία ακόμη φορά στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, διαθέτοντας τροφές για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας

Ιωάννινα 18/02/2021

Δελτίο Τύπου 12/02/2015

Η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία ακολουθήθηκε από την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στην περίπτωση