Δελτίο Τύπου 23/02/2021

Χωρίς να διαθέτει θεωρημένη άδεια θήρας για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο συνελήφθη ένα άτομο από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην ΠΕ Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες του περασμένου Σαββάτου κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισε ένα άτομο στη θέση «Σκάλα» της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς του Δ. Σουλίου, σε καρτέρι για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων (αγριόχοιρου).

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε, ότι το άτομο δεν είχε άδεια θήρας σε ισχύ. Επίσης κατά τον έλεγχο του κυνηγετικού όπλου, διαπιστώθηκε, ότι στη θαλάμη του είχε μεγαλύτερο αριθμό (4) φυσιγγίων από τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό των τριών φυσιγγίων, κατά τις κείμενες διατάξεις.

Σε βάρος του ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν.

Ιωάννινα 23/02/2021

Δελτίο Τύπου 12/02/2015

Η προβλεπόμενη αυτόφωρη διαδικασία ακολουθήθηκε από την Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στην περίπτωση

Απόψεις για τη Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’»