Δύο άτομα που εντοπίστηκαν την ώρα που μετέφεραν δίχτυα, τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει παράνομα για την αλιεία ιχθυοπληθυσμών στον ποταμό Γορμό, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Το περιστατικό καταγράφηκε τις πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου, όταν κλιμάκιο Θηροφυλάκων της Ε’ ΚΟΗ μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σχετικές καταγγελίες, για τη διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με παράνομα μέσα (δίχτυα) έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση περιοχή, στον ποταμό Γορμό, ανάμεσα από τις ΤΚ Βήσσανης και

Αγίου Κοσμά, του Δήμου Πωγωνίου.

Λίγη ώρα αργότερα, σε έλεγχο που έκαναν σε δύο άτομα, κατά την απομάκρυνσή τους από το ποτάμι, διαπιστώθηκε, ότι μετέφεραν δίχτυα συνολικού μήκους 90 μέτρων, που νωρίτερα τα είχαν χρησιμοποιήσει

για παράνομη αλιεία στον ποταμό. Στα δίχτυα βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες αλιευμάτων από το ποτάμι, κυρίως πέστροφες διαφόρων ηλικιών, αλλά και άλλα είδη της ιχθυοπανίδας.

Τα δίχτυα και τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία διαδικασία, για τη δημοπρασία των αλιευμάτων.

Σε βάρος των δύο ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση παράνομων μέσων.

Το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ με αφορμή το περιστατικό υπενθυμίζει προς όλες

τις κατευθύνσεις, ότι αποτελεί ελάχιστη, αλλά αυτονόητη υποχρέωση

η διαφύλαξη και προστασία και της άγριας πανίδας και της ιχθυοπανίδας της χώρας μας και της περιοχής μας.

Από την υποχρέωση αυτή, δε μπορεί να απέχει κανείς, ούτε και είναι δυνατό να επιδειχθεί ανοχή σε κανέναν, που δε σέβεται τους κανόνες και μάλιστα με τρόπο που προκαλεί τεράστια ζημιά στο οικοσύστημα.

Ιωάννινα 23/06/2021