Η προβλεπόμενη διαδικασία από την κείμενη νομοθεσία ακολουθήθηκε από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στην περίπτωση ενός ατόμου, που διαπιστώθηκε, να ασκεί παράνομη θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην ΤΚ Αηδονιάς του Δ. Πάργας, όταν μετά από πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Θηροφυλακής κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων έθεσε μία περιοχή υπό διακριτική αρακολούθηση. Βραδινές ώρες ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί και οι Θηροφύλακες κατευθύνθηκαν προς την περιοχή από όπου προήλθαν.
Λίγο μετά εντοπίστηκε ένα άτομο, να κινείται πεζή, από την περιοχή όπου ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, ενώ έφερε μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, το άτομο αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο του και σε βάρος του ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία με την υποβολή μήνυσης για τα αδικήματα της άσκησης παράνομης θήρας κατά τις νυχτερινές ώρες, για άσκηση θήρας εκτός κυνηγετικής περιόδου, όπως επίσης και για απείθεια.

Ιωάννινα 29/07/2021

Δελτίο Τύπου 24/01/2022

Συνεχείς, εντατικοί και αποτελεσματικοί είναι οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου

Δελτίο Τύπου 12/01/2022